Sunsitemag.com En låneside

Tips for lån: fem billige forbrukslån

Det er ingen grunn til å betale mye i renter og gebyrer når det finnes billige forbrukslån der ute. Markedet for usikrede lån har eksplodert de seneste årene, og når konkurransen vokser, så blir tilbudene bedre. For deg som trenger et lån uten sikkerhet, så er det med andre ord gode nyheter. Men det er riktignok ikke alle banker som vil være med å konkurrere om å ha den laveste renten, så her gjelder det å finne de billigste forbrukslånene på markedet.

Disse bankene skal vi se nærmere på i denne artikkelen:

  • Santander Consumer Bank
  • yA Bank
  • Komplett Bank
  • Bank Norwegian
  • OPP Finans

Santander Consumer Bank

Santander er en av de mest populære lånetilbyderne i Norge. Her kan du låne opp mot 350 000 kroner uten at du behøver å stille med sikkerhet for lånet. Samtidig kan du velge opp mot 15 års nedbetalingstid, slik at du har en fleksibel og langsiktig plan for nedbetalingen av lånet. Dessuten er lånene gebyrfrie hvis de er under 70 000 kroner, slik at man sparer mye penger på dette.

Det gjør at den effektive renten hos Santander også kan bli ganske så lav, ettersom denne prosenten inkluderer gebyrer. Snittrenten ligger hos banken på 16,33 prosent, som absolutt er konkurransedyktig. Men når man vet at nordmenn i snitt tar opp forbrukslån på over 130 000 kroner, så kan man anta at renten er enda lavere for de minste lånene som ikke har gebyrer.

yA Bank

Et annet godt alternativ for usikrede lån er yA Bank. Spesielt hvis man trenger å låne mye penger, så er denne banken et godt valg. Her kan man nemlig låne så mye som 500 000 kroner uten at det er nødvendig med sikkerhet. På en annen side så er minimum lånesum 25 000 kroner, noe som kanskje blir for høy for enkelte igjen.

En annen fordel med yA Bank er at aldersgrensen for å låne kun er 20 år. Men hva med renten, spør du kanskje, for det er jo tross alt den som avgjør om det er et billig forbrukslån eller ei. Den er ganske lik i forhold til Santander, med en effektiv gjennomsnittsrente på 16,7 prosent. Det skal dog nevnes at lånet har fordeler som inntil 3 års avdragsfri nedbetaling, noe som helt sikkert er gunstig for mange.

Komplett Bank

En av de ferske aktørene på markedet. Dette gjør at banken er innovativ og tilbyr tjenester mange andre banker bare kan drømme om. For eksempel så har Komplett Bank en særdeles fleksibel nedbetaling, der du selv bestemmer hvor mye du vil betale i avdrag hver måned. Så lenge du betaler rentekostnadene, så er banken happy. Og dette anser vi som en stor fordel hvis man vet at man kommer til å slite noe med nedbetalingen i perioder.

Den effektive renten er også konkurransedyktig, med et gjennomsnitt på 16,9 prosent. Husk dog at renten fastsettes individuelt, så din individuelle rente kan bli mye lavere (eller høyere). En annen fordel som er verdt å nevne ved Komplett Bank, er at de fleste lån under 50 000 kroner her utbetales samme dag som man søker om dem. Effektivt og kjapt!

Bank Norwegian

Inntil nylig kunne norske banker kun tilby lån opp mot 500 00 kroner når søkeren ikke stilte med sikkerhet. Nå har Bank Norwegian tatt det hele ett steg videre, og er i skrivende stund den eneste banken som tilbyr usikrede lån på summer helt opp til 600 000 kroner. Man kan naturligvis låne så lite som 5000 kroner også her, slik at banken er det man kanskje må kunne kalle for «en bank for deg, og en bank for meg».

Andre fordeler med Bank Norwegians forbrukslån er at søknadsbehandlingen er særlig effektiv. Som regel får man svar på sekundet, og det drøyer sjeldent lenge før pengene er inne på konto heller. Men renten da? Jo, den er ikke så dårlig den heller. I snitt ligger effektiv rente på Bank Norwegians forbrukslån på 17,8 prosent.

OPP Finans

OPP Finans er et forbrukslån som tilbys av den norske storbanken Gjensidige. Også her kan man søke om usikrede lån på opp mot 500 000 kroner, mens nedre lånegrense er 10 000 kroner. En stor fordel her er at man kan bruke inntil 15 år på å betale ned lånet. Og hvis du allerede er kunde hos banken, så får du billigere etableringsgebyr. Opp Finans tilbyr det rimeligste forbrukslånet med en rente som er under 8%.

Eksempelrenten er dog noe høy her, med 18,35 prosent i snitt. Er man dog kunde fra før av og vet at man scorer bra i kredittsjekker, så kan man helt klart ende opp med en gunstig rente hos OPP Finans. Men for den vanlige mannen i gata, så er det kanskje ikke førstevalget hvis man er på utkikk etter et billig forbrukslån. Da anbefaler vi heller at man ser på de fire alternativene som nevnt ovenfor.

Se også de beste forbrukslånene på denne siden : www.forbrukslån/beste-lån/

Hva regnes som et rimelig forbrukslån?